Örömmel fogadjuk az egyesület számára a felajánlásokat!
Egyesületünket közvetlen pénzadománnyal is támogathatja:
(kattintson a Donate gombra)
[Segítség a kitöltéshez.]
 
  vagy
Adója egy százalékának felajánlásával juttathat segítséget a rászorulóknak.

VGYTME
 

 

Köszönjük a támogatását!

 


 

Kedves Embertársunk!                                          

 

Szeretnénk pénzbeli támogatását kérni a 2021. évben lebonyolításra kerülő esélyegyenlőséget elősegítő rendezvények, programok költségeinek fedezése céljából, valamint az Egyesület működési feltételeinek biztosításához és fejlesztésének elősegítéséhez! Nagy Tisztelettel kérjük anyagi támogatását az alábbiak szerint:

 

A Tolna megyében élő közel 1900 fő látássérült ember érdekvédelmét és érdekképviseletét a 2007-ben az „Év Tolna Megyei Civil Szervezete 2006” címet elnyert Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete látja el, illetve ebben segítséget nyújtanak a Baráti Körök.

Megyei Egyesületünk évente elkészített, előre meghatározott munkaterv szerint működik meghatározott összegű költségvetésből gazdálkodunk, szigorú feltételek mellett. Tevékenységünk nem csak az egyesületi tagsági viszonnyal rendelkezőkre terjed ki, hanem családtagjaikra és a gyengénlátó, aliglátó, vak emberekre is, akik Tolna megyében élnek. Elsődleges feladatunk a Tolna megyében élő vak, aliglátó és gyengénlátó Sorstársaink érdekérvényesítése, valamint életviteli nehézségeikkel és problémáikkal kapcsolatos ügyek intézése. Oktatás, szakmai képzés szervezése, kulturális tevékenység megszervezése, képviselet, információgyűjtés, kérelmek megírása, rehabilitáció, koordináció, kapcsolattartás a különböző szervekkel, civilekkel, városi-megyei-országos hatáskörű szervekkel, családsegítés, társadalmi integráció és a foglalkoztatás elősegítése, akadálymentesítéssel kapcsolatos javaslat-tétel, érzékenyítés, információnyújtás, önkéntesek fogadása és mentorálása, továbbá ingyenes szolgáltatások biztosítása.

Az elmúlt időszak a rendkívüli járványhelyzet miatt nehézségeket okozott nem csak számunkra, de a megyében élő látássérült sorstársaink részére is. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy tagtársainknak hathatós segítséget tudjunk biztosítani a megváltozott élethelyzethez igazodva. Segítő kezet nyújtunk ügyeik intézéséhez, bevásárláshoz, gyógyszerek és védőeszközök beszerzéséhez, oltás regisztrációjához, oltópontokra, házi orvoshoz történő szállításukhoz, kíséretükhöz és nem utolsó sorban az érdekképviseletet is ellátjuk. Ügyfélfogadásunkat folyamatosan biztosítjuk a segítséget kérők számára hétfőtől péntekig 8-16 óráig, de éjjel-nappal is elérhetőek vagyunk, és önkéntesek bevonásával segítjük embertársainkat. Magyarország Kormányának tájékoztatásait megpróbáljuk mindenki számára közvetíteni, a vírushelyzetre való tekintettel a megelőzés érdekében hozott rendelkezésekről folyamatosan tájékoztatást adunk a médián keresztül is annak érdekében, hogy napra kész információval rendelkezzenek a látássérültek. A szakmai munkánk sem szorul háttérbe, folyamatosan készítettünk és készítünk pályázatokat. Sikeresen pályáztunk rehabilitációs foglalkoztatási támogatásra, amelynek köszönhetően 9 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló segíti munkánkat. A fenti tevékenységek végzésének a feltétele az alapvető működésünk biztosítása: iroda helyiségek bérleti díja, kommunikációs költségek (telefon,internet,akadálymentes honlap), anyagköltség (papír,írószer,toner,egyéb), könyvelő díja, segítő személyek és szakértők költségei. Egyesületünk munkájának hatékonyságát nagymértékben elősegítené egy saját gépjármű, amelynek segítségével vidéki kihelyezett ügyfélfogadásokra akadálymentesen juthatnának el munkatársaink, valamint az adományok és vakügyi segédeszközök szállítását is meg tudnánk oldani. Sajnos nem rendelkezünk személygépkocsival és nem áll rendelkezésünkre olyan anyagi vagy pályázati forrás, amely révén beszerezhetnénk egyet Egyesületünk fejlesztésének érdekében.

 

Jövőbeli terveinket illetően bízunk benne, hogy a rendkívüli helyzet megszűnését követően ismét tudunk szakmai rendezvényeket (tanfolyamokat, képzéseket) és közösségi programokat lebonyolítani, amelyeken nem csak látássérült tagtársaink vesznek részt, de családtagjaik és minden érdeklődő a lakosság köréből.

Kiemelnék két rendezvényt, amelyeket szeptember és október hónapokban szeretnénk megvalósítani:

1.     Láthatatlan Kiállítás: amelyet a Babits Mihály Kulturális Központban szervezünk, három napon keresztül és látogatható lesz naponta 9-18 óráig. Az érzékenyítő programra várjuk iskolák diákjait, hivatali dolgozókat, civil szervezetek tagjait, egyházi gyülekezetek tagjait, Tolna megyei és azon kívül eső települések lakosságát. Az érdeklődők előre regisztrált módon vehetnek részt a tárlatvezetésen, amely egy világos és egy sötét részből áll. A kiállítás érdekes és változatos program elemekkel várja az érdeklődőket, akik 25 fős csoportokban látogathatják a sötét helyszínt, majd a világos kitelepülést. A teljesen besötétített helyszínen látássérült kísérő irányításával egy interaktív utazáson vehetnek részt a vak emberek világába, ahol a tapintás, hangok, ízek és illatok nyomán megtapasztalhatják, hogy a szem, mint érzékszerv kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ. A tárlat részét képezi a szoborpark, a kínáló asztal és a tapintható tárgyak, számok és illatok asztala. A világos részen megismerkedhetnek a Braille írással, fehér bottal való közlekedéssel, vak gyermekek számára fejlesztett játékokkal. A kiállítást Egyesületünk második alkalommal szervezi meg. 2019. évben számunkra is meglepően nagyon sok embert vonzott, a három nap alatt közel 800 fő látogatta, de többszörös volt az érdeklődők száma, még a program zárását követő napokban is szerettek volna regisztrálni. A program összköltsége: 2.131.330,-Ft.

 

2.     Szeretet Lángja: minden évben megszervezzük szeptember hónapban ezt a valódi közösségszervező erőt jelentő, civil összefogást szimbolizáló eseményt. A műsor a rendező szervezetek művészeti csoportjai, tehetséges előadói, illetve az őket támogató, nem fogyatékos amatőr és hivatásos vendégelőadók közös fellépése. Célja: a megértés, elfogadás, befogadás erősítésével közelebb hozni egymáshoz az épek többségi társadalmát és a fogyatékkal, segítséggel élőket. Egyfajta gesztus, amely a gyakorlatban is jelképezi a többségi társadalom nyitását a sérültek világa felé és lehetőséget teremt a kölcsönös és közvetlen kommunikációra. Egyesületünk 2008-ban vehette át a „lángot” első ízben és évente közel 300 fellépő, valamint egyéb programok révén próbáljuk felhívni a fogyatékkal élőkre a figyelmet az elfogadás és a tolerancia jegyében. Immáron tizenegyedik alkalommal vállaljuk fel a rendezvény szervezését, amely a Szekszárdi Szüreti Napok rendezvénysorozat nyitó programja is egyben. A program összköltsége: 994.280,-Ft.

 

Tisztelettel kérjük, hogy segítse a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete munkáját pénzbeli támogatásával!

 

Bankszámlaszámunk: 71900058-10004074

Takarékbank Zrt.

 

Az adomány értékéről kérésére adóigazolást tudunk kiállítani! Reklámhordozást is szívesen vállalunk az Ön által egyeztetett módon!

 

Szeretnénk tájékoztatni, hogy Tolna Megyében 3600 fogyatékos ember él, közülük 1900 fő a vaksága miatt kap fogyatékossági támogatást.

 

Bízunk benne, hogy számíthatunk a segítségére és támogatására annak érdekében, hogy vidéken is megközelítőleg megkaphassák vak sorstársaink ugyanazt a támogatást, amelyet a fővárosban akadály nélkül elérnek a vak emberek!

 

Jó egészséget kívánunk!

Tisztelettel:

 

 

Kovács Lászlóné

Elnök

 

Szekszárd, 2021. április 15.

 

„A fogyatékosság olyan teher, amelyet a közös menetelés során az erősebbnek

kell hordoznia, hogy a gyengébbnek is az övéhez hasonló esélyei legyenek...”

/II. János Pál Pápa/

 
Tolna Megyében a magánszemélyek által felajánlott személyi jövedelemadó 1 %-ából Egyesületünk javára felajánlott összeget Elnökségi döntés (95/(2008. X. 09. sz. határozat) értelmében az alábbiakra fordítjuk:
1. pályázati önerőként, sok esetben ilyen módon tudunk csak pályázni a Sorstársaink érdekében,
2. Sorstársaknak segédeszköz vásárlásához, Tanulmányi támogatásra, Ingyenes szolgáltatásaink biztosítására,
3. Szabadidős programok, rendezvények szervezéséhez (pld. Dombori gyermek és ifjúsági táborozás, egyéb kirándulások, rendezvények, ünnepségek stb.),
4. Működési költségek fedezésére, mert csak az év közepén várható a központi költségvetési támogatás,
5.A további felhasználásról az Elnökség ülésein hoz további döntést,
6.Az befolyt összeg 25%-át fordítjuk az 1%-os kampányunk finanszírozására a mellett, hogy vannak önkéntesek, akik még segítik ezt a munkát.

Az elmúlt évben a személyi jövedelemadó 1%-ból a felajánlott összeget a fenti célkitűzések megvalósítására fordítottuk.
Hálásan köszönjük Embertársainknak az egyesületünknek nyújtott segítségét.
„A vaknak, ki fényt nem kapott, sose láthat napot, csillagot…”
/Akela/

 A rendelkező nyilatkozat letölthető a weboldalunkról:


„Dobozba zárt szeretet” akció.